Про відважного коваля 27. 3., 10:30, Музикальна сцена MdB

Про відважного коваля 27. 3., 10:30, Музикальна сцена MdB

14. 3. 2022

Jako výraz obrovského obdivu odvahy, který cítíme k našim ukrajinským přátelům, věnujeme jako dárek ukrajinským matkám a jejich dětem představení muzikálové pohádky O statečném kováři, na něž dostanou vstupenky zcela zdarma. Představení se odehraje v neděli 27. března 2022 v 10.30 hodin na Hudební scéně MdB .

Мюзикл-казка Про відважного коваля

На основі класичної казки Божени Німцової (1820–1862) Ігор Ондржичек та Клара Лацкова написали для Брненского міського театру мюзикл-казку про коваля Мікеша, який не лише своєю силою, а й чистою любов'ю звільняє кохану принцесу.

Автор музики – брненский композитор Петро Ульріх, який багато років присвятив себе музиці, в основі якої моравський (чеський) фольклор. Його незабутні мелодії, здається, ллються прямо із серця.

Мистецька постановка цієї вистави – прості принципи народного театру, які існували колись у чеських селах. У вас є унікальна можливість пізнати коріння, з якого виросла сучасна чеська культура. Крім того, все доповнено чудовим світловим оформленням, технічними можливостями, які надає Музична Сцена театру, і безліччю ефектів, що обіцяє незабутні враження.

Вистава виконується чеською мовою. Для вас доступний короткий зміст  казки українською мовою, який ви отримаєте в театрі або знайдете на www.mdb.cz в розділі інформації про цю виставу та на профілі театру у Facebook.

Наші українські друзі, ми дуже чекаємо на зустріч з вами. Ми захоплюємося вашою відвагою. Прийміть цей наш подарунок як вираз великого захоплення, яке ми відчуваємо до вас.

Ваші співробітники Міського театру Брно

Квитки безкоштовно видаються в касі MdB (пон–п’ят 8.00–18.00, Lidická 16, Brno) або по тел.: +420 533 316 352 (пон–п’ят 8.00–15.00).
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Muzikálová pohádka O statečném kováři

Na motivy klasické pohádky Boženy Němcové (1820–1862) napsali Igor Ondříček a Klára Latzková pro Městské divadlo Brno pohádkový muzikál o kováři Mikešovi, který nejen svou silou, ale i čistou láskou vysvobodí ze zakletí Černého krále milovanou princeznu.

Autorem hudby je brněnský skladatel Petr Ulrych, který se řadu let věnuje hudební tvorbě založené na moravském (českém) folkloru. Jeho nezapomenutelné melodie jako by tryskaly přímo ze srdce.

Inscenačními prostředky tohoto představení jsou jednoduché principy lidového divadla, které se hrávalo na českých vesnicích. Máte tak jedinečnou možnost poznat kořeny, ze kterých vyrostla i současná česká kultura. Jsou ovšem doplněny skvělým světelným designem, technickými vymoženostmi Hudební scény i mnoha efekty, a to slibuje nezapomenutelný zážitek.

Představení se hraje v českém jazyce. K dispozici je pro vás připraven stručný popis obsahu pohádky v ukrajinském jazyce, který obdržíte v divadle nebo najdete na www.mdb.cz v sekci informací k tomuto představení a na facebookovém profilu divadla.

Naši ukrajinští přátelé, moc se na vás těšíme. Obdivujeme vaši odvahu. Přijměte tento náš dárek jako výraz obrovského obdivu, který k vám cítíme.

Vaši zaměstnanci Městského divadla Brno

Lístky zdarma k dostání na pokladně MdB (po–pá 8.00–18.00, Lidická 16, Brno) či na tel.: +420 533 316 352 (po–pá 8.00–15.00).

Zpět

Newsletter

Divadlo podporují

Oblast hledání

-->