TIC Brno - Stojíme za Ukrajinou

TIC Brno - Stojíme za Ukrajinou

4. 3. 2022

Brno nabízí ukrajinským uprchlíkům vstupy do řady institucí za symbolickou cenu

Svou podporu Ukrajině vyjadřují i brněnské veřejné a soukromé instituce. Z iniciativy TIC BRNO se na webových stránkách ukrajina.brno.cz sdružují brněnské památky, kulturní a volnočasové instituce a sportoviště, které se rozhodly poskytnout ukrajinským uprchlíkům vstupy za symbolickou cenu.

„Cítíme velkou solidaritu s Ukrajinou. Celé Brno se spojuje a pomáhá na různých frontách. Možnost odpočinout si a zapomenout na chvíli na hrůzy války je neméně důležitá a to především pro matky s dětmi, které tvoří velkou část první uprchlické vlny,” uvedla primátorka statutárního města Brna Markéta Vaňková.

Na webových stránkách ukrajina.brno.cz, které jsou jak v češtině, tak v ukrajinštině, bude TIC BRNO aktualizovat seznam zapojených institucí. V současné době už se zapojilo Brněnské podzemí a věž Staré radnice, které spravuje TIC BRNO, VIDA! Science centrum, Hvězdárna a planetárium Brno, Zoo Brno, Muzeum města Brna, Městské divadlo Brno a všechny scény Národního divadla Brno. Ze soukromých institucí je to aktuálně Papilonia - motýlí dům Brno.

„Sdružit instituce působící na území Brna je pro TIC BRNO přirozenou rolí. Některé se hlásí samy, některé postupně oslovujeme. Seznam budeme dále rozšiřovat, jsem ráda, že ohlas je velmi pozitivní” říká Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO.

Zpět

Newsletter

Divadlo podporují

Oblast hledání

-->