Roman Vojtek

Roman Vojtek

* 14.04 1972 ve Vsetíně
 
Herec, zpěvák, tanečník a moderátor vystudoval brněnskou JAMU, obor muzikálové herectví. Již v průběhu studia hostoval v několika inscenacích Městského divadla Brno, například v muzikálech Sny svatojánských nocí, Bastard nebo Divotvorný hrnec. Pak přišla nabídka angažmá v témže divadle a s ní spousta činoherních, ale hlavně muzikálových rolí, jako např. Puk ve Snech svatojánských nocí, Princ Daniel v muzikálové baladě Legenda. Radúz v baladě Radúz a Mahulena P. Ulrycha a St. Moši. Tony a také Bernardo ve West Side Story (za roli Tonyho byl v r. 97 nominován na Cenu Thalie). Významná je také spolupráce s autorskou dvojicí Zdenek Merta a Stanislav Moša. Kromě Snů a Bastarda účinkoval ve všech jejich dalších muzikálech, a to jako Bůh slunce Šamaš v Babylonu nebo jako Anděl ve Světě plném andělů. Velké a krásné role jej potkaly i v činohře. Rytíř Des Grieux v Manon Lescaut, Kristián v Cyranovi z Bergeracu nebo jeho nejoblíbenější titulní role v Amadeovi.
 
V roce 1996 dostal nabídku na roli Clauda v pražském nastudování muzikálu Vlasy. Přibližně v téže době se stává spolumajitelem nahrávacího a dabingového studia.
 
Na pražské scéně jste mohli Romana vidět v muzikálu Pomáda, kde vytvořil hlavní roli Dannyho a jako Alberta ve výpravném původním českém muzikálu Monte Cristo. Hrál i v muzikálu Dracula roli Nicka, v představení Velká muzikálová show. V představení Miss Saigon hrál hlavní roli CHrise. V Hudebním divadle v Karlíně roli Riffa a později také Tonyho ve známém muzikálu West Side Story, to ještě na pódiu Kongresového centra a v nově zrekonstruované budově divadla jej můžete vidět v roli Peška ve slavné Noci na Karlštejně nebo v jedné z hlavních rolí muzikálu Producenti - Leo Blooma (opět nominace na Thálii 2007). Zároveň účinkuje v muzikálu Vašo Patejdla Jack Rozparovač a v divadle Radka Brzobohatého v hudební komedii Miluji Tě, ale …
 
Stal se historicky prvním vítězem taneční Show Star dance. Natočil již 7 televizních pohádek a v září se chystá na další malou roli čerta - tentokrát ve filmové pohádce Peklo s princeznou. Romana můžete pravidelně vídat na televizní obrazovce, a to v seriálu TV Nova Ulice anebo v oblíbeném seriálu ČT1 Vyprávěj. Co se týká Romanových filmových rolí, pak hrál v komedii Dušana Kleina Svatba na bitevním poli anebo v komedii Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh.
 
Romanův hlas můžete slyšet na většině CD nosičů z výše jmenovaných muzikálů nebo na CD Rebelové rokenrolu a Rebelové rokenrolu - zas je tu rokenrol. V roce 2006 mu vyšlo debutové album To bych věděl rád a v letošním roce druhé Život je muzikál.
 
Významná je Romanova moderátorská spolupráce s televizemi při vyhlašování různých výročních anket a soutěží - Česká Miss, Auto roku, Atlet roku atd.
Sleduj mě www

Svět plný andělů

Roman v roli:
Anděl

Vstupenky již nejsou v prodeji.

Babylon

Roman v roli:
Šamaš

Vstupenky již nejsou v prodeji.

Amadeus

Roman v roli:
W. A. Mozart

Vstupenky již nejsou v prodeji.

West Side Story - slavnostní představení

Roman v roli:
Bernardo

Vstupenky již nejsou v prodeji.

Newsletter

Divadlo podporují

Oblast hledání

-->