Vašo Patejdl

Vašo Patejdl

Narodil se 10. 10. 1954 v Karlových Varech.

Skladatel, producent, hráč na klávesové nástroje, zpěvák, autor celé řady hitů. Vystudoval kompozici na VŠMU v Bratislavě. Už na základní škole založil kapelu, která tvořila jádro budoucí skupiny Elán, dnes legendy slovenského pop-rocku. Po čtyřech vydaných albech, po více než 500 odehraných koncertech doma i za hranicemi a po získání Zlatého slavíka v roce 1985 z kapely odešel na úspěšnou sólovou dráhu.  

Vydal šest ceněných řadových alb, písničky pro děti i společné projekty s domácími a zahraničními muzikanty (Dlhá cesta, Labyrint sveta…), na dalších deskách se podílel jako producent (Helena Vondráčková, Beáta Dubasová, Marika Gombitová…).

Skládá hudbu pro film (Fontána pre Zuzanu 1 – 3), jako autor hudebního nastudování a dirigent se podílel na uvedení muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť v Bratislavě.

Napsal hudbu k muzikálům Snehulienka a sedem pretekárov, Grand Pierot, Adam Šangala, Tisíc ročná včela a Jack Rozparovač. V roce 1996, u příležitosti 15. výročí, obnovil spolupráci se skupinou Elán a je v ní dodnes.

  

Adam Šangala

Vašo ve funkci:
Autor, Hudba

Vstupenky již nejsou v prodeji.

Don Juan

Vašo ve funkci:
Autor, Hudba

Vstupenky již nejsou v prodeji.

Tisícročná včela

Vašo ve funkci:
Hudba

Vstupenky již nejsou v prodeji.

Newsletter

Divadlo podporují

Oblast hledání

-->