Carli Rebecca Jefferson

Carli Rebecca Jefferson

Carli se narodila v roce 1978 v Essexu v Anglii, kde své dětství trávila tancováním, malováním, hraním na ulici a propadáním se do vlastní fantazie. Od roku 1981 začala studovat různé taneční styly včetně stepu, jazzu, baletu, moderního a scénického tance, fyzického a pohybového divadla, flamenca i butó. Současně se věnovala i malování a kreslení, fotografii a filmu, light designu i sound designu. V roce 2000 absolvovala na Brighton University obor propojující tanec s ostatními médii. Naskočila do světového turné perkusové skupiny STOMP, se kterou i poprvé navštívila Prahu a nechala se zde okouzlit městem, kulturou i místními tvůrci a hudebníky. Během turné se do České republiky stále vracela za různými projekty a pokusy a po třech letech se zde i zabydlela. Její žánry i disciplíny prostupující přístup k tvorbě se uplatnily v mnoha specifických projektech, spolupracovala například v CZ s Project- WINGS, Dance 2XS, BDS Academy, Ondřejem Havelkou & Melody Makers, Bratislava Hot Serenaders, Jiřím Kornem & 4-Tet, Věrou Gondolánova, Lucií Bílou & Beatburger Band.

Stejně jako si celý dosavadní život užívá svůj aktivní pobyt na jevišti, tak miluje i vyučování dětských i dospělých studentů, které učí jak tanci, tak propojování různých uměleckých disciplín. Baví ji učit styl Stepflow a hledat cestu, jak se vyjadřovat hudbou, muzikálností, využívat tělové perkuse a jak propojovat různé taneční styly.

Choreografii připravila pro muzikál Marie Antoinetta v Divadle Hybernia, pro cirkusové představení Loser(s), tragikomedii Nesnesitelné svatby v Divadle na Vinohradech či projekt Mary Stuart s Prague Shakespeare Company. Diváci MdB ji již znají díky její práci na muzikálech Let snů LILI a Pískání po větru, Děsnej pátek, a BIG.

V posledních letech se aktivně věnuje hudbě, hraje na bicí a zpívá a věnuje se také své UK ‘Broken Folk’ kapele Lunatraktors. Spojením tělové perkuse, harmonického zpěvu, stepu a živého smyčkování Lunatraktors vytváří temně hravé cover verze nestárnoucích lidovek, proplétají se tak tradiční balady s vlivy současné hudby a divadlem, obnažují lidovou hudbu až na její surové kořeny a objevují polyrytmické krajiny, které vám zaručeně zvednou náladu.

https://www.lunatraktors.space/

Let snů LILI

Carli Rebecca ve funkci:
Choreografie

Vstupenky již nejsou v prodeji.

Pískání po větru

Carli Rebecca ve funkci:
Choreografie

Vstupenky již nejsou v prodeji.

Děsnej pátek

Carli Rebecca ve funkci:
Choreografie

Vstupenky již nejsou v prodeji.

BIG

Carli Rebecca ve funkci:
Choreografie

Vstupenky již nejsou v prodeji.

Matilda

Carli Rebecca ve funkci:
Choreografie

Koupit vstupenku

Newsletter

Divadlo podporují

Oblast hledání

-->